Mest om politikk, litt om økonomi, ellers tøys og tull og rock'n'roll.

Uten en rød tråd

Det finnes to typer revolusjonære: De som blir milde og snille med
årene, og de som blir det motsatte.
Ingenting tyder på at denne bloggeren tilhører den første typen.

Å blæædiblææ og blabbla bla, på den ene siden og på den andre siden, og svaret ligger nok midt i mellom.. Nei fy for noe sludder og babbel. La de herskende klasser skjelve, og det straks! Til helvete med moderasjon!

søndag, november 12, 2006

Klar for fallskjermen?

Når man har vokst opp i en fagforeningsfamilie og lever et liv med fagforeningsfolk på alle kanter, så hjelper det ikke om man gjør sitt beste for å prøve å forestille en slags bortkommen akademiker fra tid til annen. Noen ganger slipper man ut forsnakkelser bare på refleks.

"Deilig" sa jeg med det samme jeg hørte at Telenor-sjefen Jon Fredrik Baksaas innløste opsjoner med gevinst på 12 millioner her om dagen. Selvfølgelig er det ikke deilig, det er jo perverst. Fyren er jo kriminell. (Eller – rettere sagt, han er ikke kriminell, og det er derfor næringsministeren nå foreslår å endre lovverket så han skal bli det.)

Men deilig er det uansett. Denne godeste herr Baksaas har faktisk gjort både det ene og det andre i det siste han. Først var det denne unge Baksaas-dattera som fikk gratis mobiltelefon til seg sjøl og alle russevennene sine. "Pappa er konsernsjef i Telenor, nemlig". Sikkert en sympatisk ung dame det. Så var det denne Telenor-båten som familien Baksaas har bakset rundt med på privaten.

Og altså, ærlig talt; hvor mye penger er det snakk om for selskapet dette her? Null og niks og ingenting, selvfølgelig. Men symbolverdien? Åh, det er meget, meget deilig!

Dernest gikk Telenor og solgte satelittvirksomheten TSS i strid med ønskene til sin største eier, staten. Kursen gikk rett til værs, og fjorten dager seinere kom altså herr konsernsjef Baksaas og innløste opsjoner til 12 millioner for å kjøpe seg nytt landsted.


Se nøye på denne. Dette er Telenor-kursen siste måned. (Kilde) Nyheten om at TSS skulle selges kom torsdag 26. oktober, og Baksaas innløste sine opsjoner mandag 6. november.

Ja ja, å nei og nei så forskrekkelig. Så nå kan Gerd-Liv og Dag-Terje rope opp at Jon-Fredrik beriker seg personlig på selskapet, og det endog på kanten av loven, eller til og med litt utenfor. Glimrende.

For hvem er det som sitter og smiler i skjegget mens de lagrer hvert eneste mediaoppslag i bokmerkene sine? Jo det er naturligvis de som skal i forhandlingsdelegasjonen til våren. "Nei jasså herr Baksaas, har dere så dårlig råd her i bedriften sier du? Ja men da har vi noen interessante spørsmål til deg her."

Ingen bør bli forbløffet hvis denne konsernsjefen tar seg en tur i fallskjermen snart, og det er slett ikke til å se bort fra at også styreformann Thorleif Enger kan få bli med på ferden.

1 kommentarer:

20 november, 2006 10:29, skrev Blogger Helge Samuelsen:

Det jeg synes er deiligst er at nå har vanlige arbeidsfolk et godt argument for å jobbe i det tempo de selv vil. En kan jo ikke regne med full innsats uten skikkelig ekstrabetaling!

 

Legg inn en kommentar

<< Tilbake