Mest om politikk, litt om økonomi, ellers tøys og tull og rock'n'roll.

Uten en rød tråd

Det finnes to typer revolusjonære: De som blir milde og snille med
årene, og de som blir det motsatte.
Ingenting tyder på at denne bloggeren tilhører den første typen.

Å blæædiblææ og blabbla bla, på den ene siden og på den andre siden, og svaret ligger nok midt i mellom.. Nei fy for noe sludder og babbel. La de herskende klasser skjelve, og det straks! Til helvete med moderasjon!

mandag, oktober 16, 2006

Skjebnesvangert for SV


Denne uka vil det bli avgjort om SV spiller noen som helst rolle i regjeringa. Proteststormen etter Mongstadvedtaket er for en bitteliten fis å regne sammenlignet med det raseriet som bør bryte løs dersom Kristin Halvorsen, Ågot Valle og Bjørn Jakobsen skal stå på TV-skjermen på fredag og fortelle oss at norske soldater skal sendes til det sørlige Afghanistan.

Den stupide treskallen Jan Petersen har etter min mening aldri hatt rett i en eneste ting i løpet av hele sitt liv, med ett eneste unntak; nemlig for et år siden, da han påpekte at det ikke fantes noen i verden som delte den norske rødgrønn-regjeringas syn at det skulle eksistere en grunnleggende forskjell mellom ISAF-styrken og Operation Enduring Freedom i Afghanistan. Ingen andre mente dette; ikke Bondevikregjeringa, ikke venstresida og antikrigsbevegelsen, ikke Nato, ikke amerikanerne, ikke britene, ikke danskene, og i hvert fall ikke noen av dem som gjør motstand i Afghanistan.

For et par måneder siden ble de to styrkene til alt overmål slått sammen, og den pussige argumentasjonen for at man bør delta i den ene men ikke den andre, har rast sammen som et korthus i orkan. I stedet har Norge nå fått beskjed om å stille med soldater i de verste krigsområdene, og utenriksminister Støres jobb er å presse SV til å forklare sine velgere at de har stemt på Kristin Halvorsen til ingen nytte.

Dagbladet mener å vite at SV allerede har bukket under for presset fra Støre og Stoltenberg, mens Klassekampen finner grunn til å opprettholde det de kaller et "ørlite von". Fasiten kommer i slutten av uka, sannsynligvis dagen før Støre skal dukke opp med sitt provoserende åsyn på globaliseringskonferansen i Oslo.

Hvis SV går med på dette så er det etter mitt syn ikke bare det endelige beviset på at de bør komme seg ut av regjeringa så fort som mulig. Det vil dessuten bety at hele partiet som sådan har mistet enhver fuksjon og like gjerne kan legges ned. Dersom Halvorsen, Valle og Jacobsen mener at norske soldaters oppgave er forsvare flyplassen i Kandahar eller hva det nå kan være, så får de heller melde seg inn i Arbeiderpartiet der de hører hjemme, så kan venstresida i SV slå seg sammen med RV-erne og endelig bruke tida på noe fornuftig, nemlig å bygge opp et sosialistisk parti her i landet.

Men på den annen side --- nettopp fordi spørsmålet er så til de grader skjebnesvangert for SV, får man vel tro at et nederlag i denne saken sitter langt inne, kanskje så langt inne at man bør tilslutte seg Klassekampens ørlille "von". Men jeg blir ikke overrasket om SV-erne gjør en ny kapitulasjon; min tiltro til Kristin Halvorsen er under null.

1 kommentarer:

06 november, 2006 21:39, skrev Anonymous Anonym:

Oooooops...

 

Legg inn en kommentar

<< Tilbake