Mest om politikk, litt om økonomi, ellers tøys og tull og rock'n'roll.

Uten en rød tråd

Det finnes to typer revolusjonære: De som blir milde og snille med
årene, og de som blir det motsatte.
Ingenting tyder på at denne bloggeren tilhører den første typen.

Å blæædiblææ og blabbla bla, på den ene siden og på den andre siden, og svaret ligger nok midt i mellom.. Nei fy for noe sludder og babbel. La de herskende klasser skjelve, og det straks! Til helvete med moderasjon!

fredag, juli 14, 2006

Prodi spiller høyt

Hoisann! Der har italienerne fått seg en hodepine ja. Nå har den ferske Prodi-regjeringa foreslått å sende flere soldater til Afghanistan. De som vant valget med full støtte fra hele fredsbevegelsen fordi de lovte å trekke seg ut av Irak!

Og dette skal de stemme om i parlamentet på torsdag. Der har sentrum-venstre-alliansen knappest mulig flertall, så da spørs det på hva venstrepartiet Rifundazione Comunista gjør. Hvis jeg har skjønt det riktig så er det endel av representantene derfra som nekter å bøye seg, og i så fall må Prodi basere seg på støtte fra høyrepartier for å få være med i spissen for okkupasjonen, nå som Natostyrken skal overta hele ansvaret i Afghanistan.

Og etter at det er vedtatt i parlamentet skal det gjennom Senatet, og der er det visst like knapt flertall skjønner jeg.

Ja ja: Akkurat det samme der som her, med andre ord. Italienernes svar på Støre er utenriksminister Massimo D'Alema, som allerede har forsikret sin Dear Condi at tilbaketrekningen fra Irak skal skje så sakte som mulig, at Italia fortsatt skal støtte økonomisk og trene opp den irakiske politistyrken, og pluss at de skal kompensere med å øke innsatsen i Afghanistan.

Så da må regjeringspartneren Rifundazione ydmykes og tråkkes på, akkurat slik Stoltenberg gjør det med SV i Norge.

Så får vi se da, på torsdag, om herr D'Alema har greid å piske dem til å stemme ja hele gjengen. Jeg håper da ikke det.